Založ si blog

Ste krypto fanúšik alebo ich odmietate? Váš názor je dôležitý.

Mnohí v nich vidia budúcnosť a tých druhých občas opisujú slovami: ,,Oni to ešte nepochopili a teraz nemá zmysel s nimi strácať čas.” V oboch táboroch nájdeme nielen investorov, bankárov, teoretikov, bežných ľudí, ako ste zrejme aj vy, ale aj samotné krajiny a ich predstaviteľov. Malta, Bahrajn, Bielorusko, Gibraltár, to je iba vzorka z tých krajín, ktoré lákajú investorov zameraných na kryptomeny a vytvárajú tomuto fenoménu priestor. Naopak, existujú aj krajiny s negatívnym postojom. Patrí medzi ne napríklad Pakistan, Egypt či Irán. Do ktorého tábora patríte vy?

Vyjadrite, prosím názor v prieskume verejnej mienky realizovanom slovenskou spoločnosťou CRYPTON DIGITAL, SE. Nezaberie vám viac ako dve minúty času. Ďakujeme za váš názor.

Odkaz na prieskum verejnej mienky o kryptomenách: https://forms.gle/qtf3ohKKBM9z7wte8

Až 32% Nigerčanov vlastní alebo používa kryptomeny. Vo Vietname ich používa 21 % obyvateľov. V Turecku a v Peru je to 16 %, ukázal prieskum Statista Global Consumer Survey. V rámci Európy najlepšie adoptuje kryptomeny Španielsko, kde už ich využíva 16 % obyvateľov a zle na tom nie je ani Grécko (11%), Írsko (10%) či Nemecko (6%). Preto aj politickí lídri EÚ hľadajú cestu, ako kryptomenám vytvoriť podmienky, predovšetkým s ohľadom na ochranu užívateľov. Budúcnosť kryptomien dnes už nie je s otáznikom. 

V najväčšej africkej ekonomike výrazne narástol počet vlastníkov a užívateľov bitcoinu. Takmer tretina Nigerčanov podľa štatistického prieskumu Statista Global Consumer Survey používa kryptomenu bitcoin na platenie alebo prevod prostriedkov svojim blízkym z miesta za hranicami, kde pracujú. Na bitcoin prešli kvôli vysokým poplatkom spojeným s tradičným prevodom hotovosti. Možnosť platby kryptomenou cez telefón sa v Nigérii stáva bežnou súčasťou v maloobchode. Pozitívne prognózy hovoria, že obdobnú úroveň využívania kryptomien by sme na Slovensku mohli dosiahnuť do 10 rokov. Už dnes sa Slovensko môže pochváliť silnou kryptokomunitou a vysokým záujmom o investovanie do kryptomien a možnosťami, ktoré prinášajú v rámci bežného života.

Peter Mariš, spoluzakladateľ CRYPTON DIGITAL, SE

„Zvyšujúci sa záujem o kryptomeny a o všetko s nimi spojené vnímame každý deň. Na osobných stretnutiach s klientami, na prednáškach či seminároch. Ľudia o kryptomenách čítajú, ale mnohí sa nevedia zorientovať. Nevedia, kde bezpečne začať. Preto ako líder v poskytovaní kryptomenových služieb v rámci Slovenskej republiky cítime povinnosť venovať vzdelávaniu ešte viac času a energie ako doteraz a zber odpovedí v rámci tohto prvého prieskumu verejnej mienky, ktorý realizujeme, nám ukáže, ktorým smerom sa vydať, aby sme verejnosti priniesli edukačný balík so správnym výberom informácií. Preto budeme za každú odpoveď veľmi vďační.” vysvetlil zmysel vlastného prieskumu verejnej mienky podpredseda predstavenstva CRYPTON DIGITAL, SE Peter Mariš. 

Slovenská spoločnosť CRYPTON DIGITAL, SE  sa okrem práce s kryptomenami venuje aj vlastnej fintech platforme WEXO, ktorej cieľom je sprístupniť kryptomeny bežným ľuďom. Už dnes WEXO ponúka funkcionality obdobné svetovým konkurentom.  

Edukačným aktivitám sa venuje CRYPTON DIGITAL, SE pravidelne. Každý týždeň realizuje webinár a semináre pre záujemcov o informácie.

„Najradšej zo všetkých týchto aktivít máme asi prednášky na vysokých školách. Študenti sú veľmi vďačnými poslucháčmi a vždy musíme počítať s časom naviac pre bohatú diskusiu, ktorú dokáže táto veková skupina veľmi rýchlo vyvolať,” doplnil Peter Mariš z CRYPTON DIGITAL, SE.

V aktuálnom čase pandémie a lockdownu tieto aktivity CRYPTON DIGITAL, SE nahrádza online programom. Účasť na pravidelných webinároch je bezplatná a pokiaľ vás zaujal tento článok, obsah webinára sa vám bude určite páčiť. 

Neváhajte sa prihlásiť na najbližší termínTešíme sa na vás. 

Spoznajte fintech platformu WEXO od CRYPTON DIGITAL, SE.

Na platforme WEXO pracuje spoločnosť CRYPTON DIGITAL, SE od roku 2019. 

Produktovo služby projektu aktuálne zastrešuje česká partnerská spoločnosť UPDN ONE, s.r.o. s bohatými skúsenosťami na finančnom trhu.

CRYPTON DIGITAL, SE financuje projekt z vlastných zdrojov, ponúka však aj možnosť stať sa podielnikom projektu WEXO a profitovať tak zo zisku inovatívnej spoločnosti.

CRYPTON NEWS: Najväčšie múzeum na svete spúšťa výstavu umenia NFT

18.11.2021

Dobrý deň,Sme slovenská technologická spoločnosť. Venujeme sa kryptomenám a inovatívnym platobným metódam. Využívame vysokobezpečné softvérové stratégie, ktoré pracujú s najkvalitnejšími kryptomenami, etablovanými na svetových kryptomenových burzách. V apríli sme na trh uviedli vlastný WEXO DeFi Token. A vy ho môžete získať úplne zadarmo. Pripravili sme [...]

CRYPTON NEWS: Bitcoin je v Salvadore oficiálne zákonným platidlom

19.09.2021

Dobrý deň,Sme slovenská technologická spoločnosť. Venujeme sa kryptomenám a inovatívnym platobným metódam. Využívame vysokobezpečné softvérové stratégie, ktoré pracujú s najkvalitnejšími kryptomenami, etablovanými na svetových kryptomenových burzách. V apríli sme na trh uviedli vlastný WEXO DeFi Token. A vy ho môžete získať úplne zadarmo. Pripravili sme [...]

CRYPTON NEWS: 77% ruských investorov uprednostňuje Bitcoin pred zlatom a forexom

07.09.2021

Dobrý deň,Sme slovenská technologická spoločnosť. Venujeme sa kryptomenám a inovatívnym platobným metódam. Využívame vysokobezpečné softvérové stratégie, ktoré pracujú s najkvalitnejšími kryptomenami, etablovanými na svetových kryptomenových burzách. V apríli sme na trh uviedli vlastný WEXO DeFi Token. A vy ho môžete získať úplne zadarmo. Pripravili sme pre vás [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

CRYPTON DIGITAL

Na fintechu nás fascinuje skutočnosť, že tak, ako sme pred desiatimi rokmi netušili, čo budeme robiť dnes, tak ani dnes nevieme, kam sa posunieme o desať rokov. crypton.digital

Štatistiky blogu

Počet článkov: 44
Celková čítanosť: 75640x
Priemerná čítanosť článkov: 1719x

Autor blogu

Kategórie